Talent Centraal
Wat is Talent Centraal?
Talent Centraal is een exclusief en bijzonder programma voor 20 jonge sport-, kunst- en cultuurtalenten. Zij worden 8 maanden lang ondergedompeld in kennis en inspiratie van ervaringsdeskundigen uit de sport, kunst- en cultuursector en het bedrijfsleven. Een unieke, inhoudelijke belevenis die een boost geeft aan de ontwikkeling van deze talenten.
Wat is het doel van Talent Centraal?
Het doel van Talent Centraal is om echt gedreven en ambitieuze talenten verder te brengen in hun carrière. Het programma biedt talenten begeleiding en tools op verschillende thema’s (o.a. identiteit, timemanagement, ondernemen, mentale weerbaarheid en social media).
Wie organiseert Talent Centraal?
Talent Centraal is een initiatief van ABN AMRO en wordt met veel enthousiasme georganiseerd door een team van De Sportmaatschappij, Young Impact en Helden.
Waarom zijn jullie Talent Centraal gestart?
Talent Centraal zag in 2016 het levenslicht. ABN AMRO startte het initiatief, samen met gespecialiseerde partners: Sporttop, Talentboek, De Sportmaatschappij en Helden. Doel van het programma: talenten verder brengen in hun carrière. Jonge, talentvolle en ambitieuze sporttalenten die nét dat extra beetje hulp nodig hebben, konden zich ervoor aanmelden. Ja, destijds was Talent Centraal alleen voor sporttalent. Inmiddels starten we het 4e seizoen en is het programma nu ook naast sport gericht op talenten uit de kunst- en cultuursector én op maatschappelijke gamechangers. Hiervoor is Young Impact, expert op gebied van jongerenimpact, betrokken bij het programma.

‘I have no special talent. I am only passionately curious’

– Albert Einstein

Selectie
Voor wie is Talent Centraal?
Talent Centraal is voor jonge talenten tussen de 15 en 23 jaar die op het hoogste niveau actief zijn binnen de sport-, kunst- en cultuursector.
Hoe komt de selectie van de talenten tot stand?
Voorwaarde voor deelname aan Talent Centraal is - naast dat het talent aan onze selectiecriteria voldoet – 100% inzet gedurende het programma. Dat wil zeggen dat wij het belangrijk vinden dat het talent aanwezig is bij onze events en bijeenkomsten. Op deze manier wordt er zoveel mogelijk uit het programma gehaald.
Hoe verloopt de selectieprocedure in 2018?
Aanmelden kan tot en met 27 april 2018. Als het talent aan onze selectiecriteria voldoet, wordt hij of zij uitgenodigd voor de speeddates die plaatsvinden op 30 april en 1 mei in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Tijdens de speeddates krijgt het talent de gelegenheid zichzelf voor te stellen aan de coaches van Talent Centraal. Na afloop van de speeddates selecteren de coaches de 20 meest gedreven en enthousiaste talenten die deel mogen nemen aan Talent Centraal 2018.
Ik kom niet in aanmerking voor het programma. Komt er op de site nog meer info over de verschillende thema’s, zodat ik wel op de hoogte kan blijven?
Talenten die niet door de selectie zijn gekomen, ontvangen in ieder geval de maandelijkse nieuwsbrief met tips & tricks. Houd ook de website in de gaten voor openbare Talent Centraal evenementen.
Ik weet nog niet zeker of ik alle data beschikbaar ben, kan ik mij toch aanmelden?
Dat kan wel maar een belangrijke voorwaarde voor deelname aan Talent Centraal 2018 is aanwezigheid op alle door ons georganiseerde events en bijeenkomsten die nu in de agenda op de site staan.
Mag ik nog een keer deelnemen als ik al eerder heb deelgenomen aan Talent Centraal?
Talenten die eerder deelnemer zijn geweest van Talent Centraal kunnen zich opnieuw aanmelden. Elke aanmelding gaat door de procedure en alleen de meest gedreven talenten die wij het beste kunnen ondersteunen komt in aanmerking voor Talent Centraal 2018.
Deelname & kosten
Wat brengt het programma mij als talent?
Talent Centraal is een op maat gesneden programma om jou als talent verder te brengen in je carrière. Met professionele begeleiding van ervaren coaches en met de juiste kennis en tools haal jij als talent het maximale uit jezelf.
Wat kost deelname aan het programma?
Deelname aan Talent Centraal 2018 is GRATIS!
Betaal ik zelf wel reis- en bijvoorbeeld lunchkosten op de dagen van de bijeenkomsten?
Op de bijeenkomst regelt Talent Centraal uiteraard een hapje en drankje. Wel verwachten we dat talenten op eigen gelegenheid naar de bijeenkomsten komen.
We gaan een weekend weg in juni, zijn hier kosten voor mij aan verbonden?
Nee, niet voor het weekend dat we organiseren. Wel verwachten we dat talenten op eigen gelegenheid naar de locatie komen.
Bestaat het programma uit de vier bijeenkomsten die ik op de site zie staan?
Naast de vier bijeenkomsten die in de agenda op de site staan organiseren de coaches ook een aantal coachsessies. Hier worden talenten op een later moment over geïnformeerd.
Is er al meer informatie over de tijden, locaties en het inhoudelijke programma?
De speeddates op 30 april en 1 mei zullen plaatsvinden in het Olympisch Stadion in Amsterdam. De kick-off op 14 mei zal plaatsvinden in de middag in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam. Houd onze website goed in de gaten voor verdere updates over het programma, de tijden en de locaties.
Wat verwacht Talent Centraal van mij?
Naast de bijeenkomsten krijgen talenten soms een opdracht die ze zelfstandig moeten uitvoeren. Dit varieert van leesopdrachten tot het maken van en Insta Story. Daarnaast verwachten we dat ieder talent minimaal 4x per jaar aandacht besteed aan Talent Centraal op zijn of haar eigen social media kanalen en website (indien beschikbaar).
Ik krijg een coach toegewezen, wat houdt dat in?
De coach is het persoonlijke contact voor de talenten. Hij of zij is altijd beschikbaar voor hulpvragen, houd je op de hoogte, stuurt je relevante tips en tricks, begeleidt de maandelijkse coachsessies.
Ik ben mindervalide, kan ik ook aan alle events deelnemen?
Alle bijeenkomsten van Talent Centraal zijn zeker ook toegankelijk voor mindervaliden en rolstoelgebruikers.

‘Talent without working hard is nothing’

– Cristiano Ronaldo

Overige
Ik heb nog een vraag, hoe kan ik contact met jullie opnemen?
Je kunt contact opnemen met ons via info@talentcentraal.nl.
Ik lees op de site over te volgen workshops. Zijn deze onderdeel van het programma of zijn deze extra?
Talent Centraal organiseert, naar gelang daar behoefte aan is, verschillende workshops voor de talenten. Bijvoorbeeld wanneer er meer ondersteuning nodig is op crowdfunding of social media.
Mag je ook meedoen aan de workshops als je het programma niet volgt?
Nee helaas, de workshops zijn onderdeel van het programma Talent Centraal.
Terug naar boven