Florian Verweij

Mijn talent is…
Dat ik met mijn kwaliteiten muziek kan maken wat mensen raakt. wat gevoelens oproept bij het publiek. Mijn talent is ook om het publiek met mijn spel te bereiken en mee te nemen in een muzikaal verhaal.

Ik heb bewondering voor het talent van…
Friedrich Gulda en Arturo Benedetti Michelangeli. Michelangeli is een Italiaanse pianist die in 1995 is overleden. Zijn muziekspel ervaar ik als een eenheid. Als hij muziek speelt, vervaagt voor mij de piano en hij als persoon waarbij er alleen nog klank overblijft. Friedrich Gulda, een Oostenrijkse pianist en overleden in 2000, is een andere pianist die ik bewonder. Hij inspireert mij bijzonder op het gebied van individualiteit en spontaniteit. Ik kan enorm genieten van zijn eigenzinnigheid in de muziek en in zijn spel klinkt voor mij humor door. Door de spontaniteit in zijn spel klinkt zijn muziek voor mij erg toegankelijk.

Ik heb mij aangemeld bij Talent Centraal omdat…
Ik in contact wil komen met talenten op andere gebieden zodat ik ervaringen met hen uit kan wisselen. Al de ervaringen kunnen mij helpen om mijn talent verder te ontwikkelen. Op het gebied van timemanagement kan ik naar mijn idee ook nog winst halen. Daarnaast wil ik op mentaal vlak mijn kwaliteiten verbeteren zodat ik beter mijn doelen voor ogen kan blijven houden.

Mijn droom is om…
In mijn leven als concertpianist mensen te kunnen laten genieten van mijn muziek. Wanneer na een concert mensen naar mij toekomen en mij vertellen dat de muziek hen heeft geraakt en wat het bij hen heeft losgemaakt, draagt dat bij aan mijn droom.

Terug naar boven