Dagmar Rijff

Mijn talenten zijn…
Zingen en acteren.

Ik bewonder het talent van…
Enorm veel mensen, om verschillende redenen. Ik vind Simone Kleinsma geweldig, onder andere om haar komische timing, liedinterpretatie en dicitie (je verstaat haar altijd). Chantal Janzen om haar veelzijdigheid: musicals, films, series en presenteren. Ook vind ik Noortje Herlaar en Christanne de Bruijn enorm inspirerend, die met een muziektheater achtergrond hun weg binnen het acteren hebben gevonden. Amusement met een educatief randje spreekt mij ook enorm aan. In dat kader bewonder ik o.a. Tim Hofman. Zo kan ik nog een aantal namen noemen.

Ik heb me aangemeld bij Talent Centraal omdat…
Ik tijdens de opleiding Muziektheater me voornamelijk heb gefocust op ‘het ambacht’. Alleen merk ik nu, dat er veel meer bij komt kijken. Het voornaamste thema dat mij aantrok was ‘mentale weerbaarheid’: hoe blijf ik trouw aan mijn eigen kunnen en geloven in mijn eigen kracht, als er zoveel mensen zijn die hetzelfde willen doen als ik? Een ander thema is ondernemerschap: wellicht leer ik hier wat handvatten om mezelf beter in de markt te zetten en kansen voor mezelf te creëeren. Een thema dat hierop een mooie aanvulling kan geven is ‘imago’: wie ben ik op social media? Ten slotte denk ik dat ik onwijs veel kan leren van de workshop timemanagement.

Naast deze thema’s, die mij hopelijk het ambacht vanuit nieuwe invalshoeken laat bekijken, is Talent Centraal een mooie gelegenheid om nieuwe contacten te leggen. Ten eerste met de andere talenten; Het is onwijs gaaf om te zien hoeveel overeenkomsten er zijn en dat het hebben van passie en ambitie ons leven zo bepaalt dat het een levensstijl is. Daarnaast ontmoet je zeer interessante mensen bij workshops of inspiratiesessies. Mensen uit het vak die ons uitleg geven over hun weg naar de top, of hoe ze aankijken tegen een bepaald thema.

Mijn droom is om…
Prachtige rollen te spelen in musicals en daarbij het acteren en zingen zoveel mogelijk met elkaar te laten versmelten. Zingen is een verhaal vertellen en acteren is ritmisch en muzikaal. Maar ik zou het helemaal geweldig vinden om zo veelzijdig mogelijk werkzaam te kunnen zijn in het theater en voor de camera.

Terug naar boven