Ana Balestra

Mijn talent is…
Klassiek zingen en in het bijzonder opera zingen. Als ik zing krijg ik een warm gevoel van binnen en dat is echt geweldig! Je hele lichaam is vol met geluid en alles vibreert. Mensen gelukkig maken met muziek en ze even hun zorgen laten vergeten door alleen maar te hoeven luisteren is wat ik het liefste doe. Ik begon als klein kindje in het kinderkoor ‘Nieuw Vocaal Amsterdam’. Toen ontdekte ik klassieke muziek en was ik gelijk betoverd. Ik ben ermee doorgegaan en zit nu in mijn tweede jaar op het Conservatorium van Amsterdam.

Ik heb bewondering voor het talent van…
Joyce Didonato. Zij is een Amerikaanse Mezzo-sopraan en reist de hele wereld over om op te treden en in opera’s te zingen. Haar stem is heel warm en vol, waardoor je het gevoel hebt dat je in een zwembad van geluid zit. Haar talent is zo groot doordat haar techniek perfect is, ze goed kan acteren en een prachtige stem heeft. Ook bewonder ik hoe ze met muziek is. Zó gepassioneerd en muzikaal. Als zij zingt dan moet je wel naar haar kijken, ze neemt je mee in de wereld van klassieke muziek. Als persoon is ze zichzelf en neemt ze altijd de tijd voor haar fans. Ze geeft vaak Masterclasses voor andere studenten. Het zou super zijn als ik er ooit een bij haar kan volgen!

Ik heb me aangemeld voor Talent Centraal omdat…
Ik behoefte heb aan structuur! Ik vind zo veel dingen leuk in het leven dat ik moet leren om keuzes te maken. Ik ben soms wat chaotisch en mis dan een afspraak. Talent Centraal kan me daar heel goed bij helpen, bijvoorbeeld door de cursus timemanagement. Ook lijkt het me leuk om meer te leren over het financiële deel: hoe verkoop je jezelf en wat heb je nodig om goede beurzen te kunnen krijgen? Ik hoop dat Talent Centraal mij daarbij kan helpen.

Mijn droom is om…
Een succesvolle opera zangeres te worden en gelukkig te zijn met wat ik doe. Ik hoop dat ik in de grote operahuizen mag zingen en de hele wereld rond mag reizen.

Terug naar boven