Talent Centraal

Talent Centraal wil jou verder helpen in je ontwikkeling! ? Hier kan jij samen met andere talenten kennis opdoen en ervaringen delen ✌️ Na twee succesvolle seizoenen zoeken we nu nieuwe toptalenten om mee te doen! ?

Talent Centraal wil jonge talenten kennis laten maken met alle randzaken van topsport en de kunst en cultuurwereld. Naast fysieke kracht en de stem van een nachtegaal hebben talenten ook de juiste houding en mindset nodig. Een goede balans tussen werk en privé, financiële zekerheid, mentaal evenwicht en positief imago zijn, naast het talent, net zo hard nodig om te presteren op topniveau.

Geschiedenis

Talent Centraal zag in 2016 het levenslicht. ABN AMRO startte het initiatief, samen met gespecialiseerde partners: Sporttop, Talentboek, De Sportmaatschappij en Helden. Doel van het programma: talenten verder brengen in hun carrière. Jonge, talentvolle en ambitieuze sporttalenten die nét dat extra beetje hulp nodig hebben, konden zich ervoor aanmelden. Ja, destijds was Talent Centraal alleen voor sporttalent.

2016 

Op 9 april 2016 startte de officiële kick-off op het programma. In het Olympisch Stadion in Amsterdam kreeg de groep van 35 sporttalenten leerzame workshops en inspirerende presentaties voorgeschoteld.

‘Mijn sport staat op nummer één, maar daarnaast vind ik het ook heel belangrijk om mijn studie te doen om mijzelf maatschappelijk te ontwikkelen’

– Windsurfster Sara Wennekes

De talenten leerden gedurende het jaar meer over meerdere thema’s:

  • Identiteit
  • Doel
  • Studie en werk
  • Ondernemen
  • Je toekomst
  • Financiële situatie
  • Mentale weerbaarheid
  • Social media
  • Pers
  • Time-management

We organiseerden toffe bootcamps, workshops en andere events waar bekende (en minder bekende) sprekers hun ervaringen deelden met de talenten. Zo kwamen we op bijzondere plekken, zoals op Topsportcentrum Papendal. Niet alleen de talenten, maar ook de ouders kregen een lezing over de thema’s van Talent Centraal.

En wow, tijdens ons eerste seizoen al twee Olympische sporters in de gelederen! #blessed

In totaal organiseerden we in het eerste seizoen vier bootcamps. Benieuwd hoe het er bij zo’n bootcamp aan toe gaat?

2017

Ons tweede seizoen kende één belangrijke wijziging: naast sporttalenten, gingen we ook kunst- en cultuurtalenten helpen! En dat betekende dat het er een heel gevarieerd gezelschap op 13 mei van start ging tijdens een seminair waar onder andere Ali B sprak.

Gedurende het seizoen spraken we met beroemde Nederlandse sporters en performers over hun visie op talentontwikkeling. Van Karin Bloemen tot olympisch medaillewinnaar Anicka van Emden, ze gaven allemaal hun beste adviezen en tips voor jonge talenten.

‘Do what you have to do until you can do what you want to do’

– Oprah Winfrey

2018 

De aanmeldperiode voor het nieuwe seizoen is op dit moment gesloten.

Terug naar boven