Een weekend naar Kraggenburg: ‘Iedereen durfde kwetsbaar te zijn’

door Redactie11 juni 2018

Kraggenburg. Niemand van de 23 gedreven sport-, kunst- en cultuurtalenten kende dat plaatsje in Flevoland. Maar na het weekend op recreatiepark Netl de Wildste Tuin zullen de deelnemers van ons derde seizoen Talent Centraal die plek niet vergeten.

Talent Centraal is een ontwikkelingsprogramma voor jonge en gedreven sport-, kunst- en cultuurtalenten. Acht maanden lang krijgen de talenten door het uitvoeren van opdrachten, bijwonen van inspiratiesessies met sprekers die ervaring hebben binnen onze thema’s én het meedoen aan workshops en andere evenementen een steun in de rug bij alles wat er naast hun talent komt kijken. Talent Centraal is geïnitieerd door ABN AMRO.

Het doel van dit weekend was om elkaar, maar vooral ook onszelf, beter te leren kennen. Dat deden we aan de hand van opdrachten, inspiratiesessies, maar natuurlijk ook door veel met elkaar te praten, spelletjes te spelen en te relaxen.

Het weekend begon met een moment om even lekker bij te kletsen. De kick-off was immers alweer een maand geleden en sindsdien maakten we veel mee. Dat moest gedeeld worden!

Na een heerlijk diner brak de avond aan en begonnen we met de eerste opdracht; het beantwoorden van de vraag: welke kernwaarden typeren mij en wat is voor mij belangrijk? Dat was niet altijd even makkelijk. Soms werd er gelachen, soms rolde er een traan.

De marshmallows bij het kampvuur later op de avond waren dus welverdiend.

Singer-songwriters Sylvia Aimee, Femke Rijpkema en Melanie Reindertsen pakten de gitaar en zongen liedjes, terwijl de rest van de groep elkaar verlekkerden met mooie verhalen en ervaringen.

Motorcoureur Jorel Boereboom wachtte tot de stilte intrad om een paar spelletjes uit zijn repertoire te toveren, waaronder het spel I can see the moon in the spoon. Het schijnt dat talentcoach Richard nog steeds niet weet waarom de meesten wel de maan in een lepel kon zien, maar hij niet…

Na een lange dag zou je denken dat de intrede van de nacht het moment zou zijn om naar bed te gaan, maar niets bleek minder waar. De complete groep verplaatste zich naar binnen om te weerwolven. Enkelen hebben daarna zelfs nog naar de beslissende basketbalwedstrijd Golden State Warriors tegen Cleveland Cavaliers gekeken, tot diep in de nacht…

Zouden ze er spijt van hebben gehad toen trompetist Hans de Munnik om half acht het ochtendappèl blies?

We gingen op tijd ons bed uit omdat beachvolleyballer Reinder Nummerdor en acteur en zanger Hans Gerrits aan de deur klopten. De ervaringsdeskundigen kwamen langs om de talenten te inspireren met hun verhalen. Iedereen hing aan hun lippen…

Om echt goed wakker te worden deed de hele groep daarna mee aan een obstakelrun over het recreatiepark waar ze ondertussen vragen moesten beantwoorden over elkaars vakgebied.

In de middag stond er wederom een intensieve sessie gepland, dit keer om te bepalen wat ieders doel is. Zowel doelen op korte termijn als op lange termijn. “Concretiseren, acties opschrijven en die ook duidelijk uitspreken,” aldus talentcoach Sylvia Karres.

Talent Sylvia Aimee Hijgeman keek met een goed gevoel terug op het weekend: ‘Ondanks onze verschillende talenten, zijn er zo veel raakvlakken! Er hing een heel fijne sfeer. Iedereen durfde kwetsbaar te zijn en daardoor zijn we in een korte tijd naar elkaar toe gegroeid. We hebben met en van elkaar geleerd.’

Ook wielrenster (en schaatster) Loes Adegeest had het naar haar zin: “Ik heb twee heel leerzame, gezellige, inspirerende, drukke dagen gehad met iedereen. Ik kijk nu al uit naar het programma van de komende acht maanden.”

Iedereen durfde kwetsbaar te zijn en daardoor zijn we in een korte tijd naar elkaar toe gegroeid.

– Sylvia Hijgeman

Tijdens de afsluiting van het weekend maakten we de groepsindelingen voor de komende periode bekend. De talenten gaan in kleinere groepjes met een talentcoach aan de slag om hun doelen te bereiken.

Het eerstvolgende grote evenement waar we met z’n allen samenkomen vindt plaats in oktober. In de tussentijd zijn er allerlei workshops en opdrachten voor de talenten. En er gaan al geruchten dat de talenten plannen hebben om eerder met de hele groep samen te komen om iets gezelligs met elkaar te doen.

To be continued…

Terug naar boven