‘Een vol Paradiso: daar droom ik van’

door Melanie Reindertsen03 september 2018

Onze selectie bestaat uit 23 gedreven sport-, kunst- en cultuurtalenten die zichzelf willen verbeteren in bijvoorbeeld timemanagement, plannen, maar ook in zaken als het omgaan met pers of het gebruik van social media. Singer-songwriter Melanie Reindertsen (19) is één van hen. In deze blog schrijft ze over haar weg richting de top en het verhaal dat zij aan de buitenwereld wil vertellen.

“Gek eigenlijk, toen ik in groep 3 zat zei mijn juffrouw al tegen m’n moeder: ‘Volgens mij vindt Melanie dat toneel en zang echt helemaal fantastisch, daar moet ze wat mee doen’.

Vanaf dat moment hielpen mijn ouders mij al met het ontdekken van mijn talent. Ze zagen dat ik genoot van muziek, optredens en toneel spelen. Mijn moeder ging op zoek naar audities voor musicals en sindsdien is het kwartje gaan rollen. Eerst speelde ik in amateurmusicals en later ook in grotere musicals zoals ‘Ciske de Rat’, ‘Pinokkio’ en ‘Moeder ik wil bij de revue’.

Foto header: Melissa Scharroo

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Première Moeder, ik wil bij de revue! ✨✨

Een bericht gedeeld door MEL@NIE (@melaniemusic_) op

Ik vond het in het begin echt heel leuk, maar als je ouder wordt zie je dat de musicalwereld echt heel hard is: je hebt geen garantie op een baan en zodra de musical een week draait moet je alweer op zoek naar een andere baan voor als de showreeks af is. Maar je weet ook niet of je ergens anders wel weer een nieuwe rol zal krijgen…

Uiteindelijk heb ik besloten om voor mijzelf verder te gaan en liedjes te gaan schrijven. Dit doe ik nu zo’n 3,5 jaar en nu heb ik die onzekerheid van ‘kan ik later wel mijn eigen brood verdienen?’ dan ook meer in eigen hand.

Maar natuurlijk zijn er ook in deze wereld genoeg mensen die kunnen zingen en gitaar kunnen spelen, daarom doe ik voor de zekerheid ook nog de opleiding ‘Communication & Multimedia Design’ ernaast. Mocht ook het singer-songwriter zijn niet lukken, dan kan ik altijd nog de designwereld in.

Eén van mijn karaktereigenschappen is echter dat ik een echte doorzetter ben. Ik zal er dus 100% voor gaan om te slagen als singer-songwriter. Dit doe ik dan ook met veel enthousiasme.

‘Ik vond het in het begin echt heel leuk, maar als je ouder wordt zie je dat de musicalwereld echt heel hard is’

Ik droom ervan om ooit in een vol Paradiso te staan met mensen die speciaal voor mijn muziek komen en met mijn liedjes meezingen. Zondag 26 augustus trad ik samen met acht andere talenten op bij de Uitmarkt in Amsterdam. Dat was zo tof! Ik zet ook altijd een tandje extra bij als er publiek is. Dat applaus en de meezingende mensen geven echt een ontzettende kick.

Ja, tot nu toe is het optreden op de Uitmarkt mijn grootste prestatie geweest denk ik.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

WAT EEN ONTZETTEND TOFFE ERVARING! Ongelofelijk dat wij met zn allen op de Uitmarkt mochten knallen! ?⚡️ Hier alvast een paar kiekjes van gister! Meer foto’s volgen nog! • ?: @lisebezemer

Een bericht gedeeld door MEL@NIE (@melaniemusic_) op

Een uitverkocht Paradiso bereik je echter natuurlijk niet zomaar. Dit besefte ik mij toen we samen met alle talenten van Talent Centraal een weekend weg waren en we het hadden over doelen stellen. De vraag die hier centraal stond was: ‘Wat zijn de doelen die je gaat stellen om je droom waar te maken?’.

Dat was voor mij echt ineens een eye-opener. Dit had ik namelijk totaal niet concreet in m’n hoofd. Vanaf dat moment heb ik voor mezelf bepaald een album uit te gaan brengen. Want hoe kan je nou Paradiso uitverkopen als mensen je muziek niet kennen…?

‘Ik droom ervan om ooit in een vol Paradiso te staan’

Toen ik in contact kwam met Talent Centraal, heb ik mij vrijwel direct opgegeven. We leren hier over allerlei randzaken zoals financiën, time-management en storytelling. Want dat is ook zó belangrijk als je artiest bent, eigenlijk net zo belangrijk als je talent zelf.

Laatst hadden we een workshop storytelling. Hierin werd verteld over hoe je je goed kan presenteren op social media. Zo is het belangrijk om te laten zien wie je bent, ook naast het zingen en optreden. Zelf probeer ik dit al langere tijd aan mijn volgers te laten zien, door ze ook een kijkje achter de schermen te geven. En dan ook niet altijd alleen de leuke dingen, maar ook als ik er soms een beetje doorheen zit.

Afgelopen zomer ben ik een paar dagen alleen naar een bed & breakfast gegaan om even los te komen van alle drukte en de rust te hebben om liedjes te kunnen schrijven. Ook in dit proces neem ik mijn volgers dus mee.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Nog steeds mega verliefd op dit plekje. Wat een rust en wat een heerlijke gelegenheid om tot jezelf te komen en te schrijven! #happyplace ???

Een bericht gedeeld door MEL@NIE (@melaniemusic_) op

Singer-songwriter zijn is namelijk niet makkelijk. Heel soms heb ik het idee dat er mensen zijn die dat wel denken, van ‘Mel, die doet altijd zo veel toffe dingen, maar dat is zo makkelijk allemaal’. Terwijl het wel echt keihard werken is, ook in combinatie met mijn studie. Niet iedereen beseft dat, maar een album en optredens komen allemaal niet zomaar aanwaaien.

Net als vele artiesten en topsporters moet ook ik er soms sociale activiteiten voor laten. Als je de volgende dag een repetitie hebt om tien uur, moet ik het feestje de avond ervoor laten schieten, ondanks dat m’n vrienden van school wel erheen gaan. Maar natuurlijk zijn sociale activiteiten ook weer inspiratie voor mijn muziek.

‘Ik probeer volgers een kijkje achter de schermen te geven, ook als ik er soms een beetje doorheen zit’

Ik schrijf namelijk vooral liedjes over dingen die ik meemaak en gevoelens die ik heb hierover. Meestal komt het aspect ‘houden van’ er ook in terug. Niet alleen het houden van in een relatie, maar ook het houden van vrienden en familie.

Veel van mijn liedjes zijn dus best persoonlijk. Wel grappig, want ik hoor vaak mensen zeggen ‘ahh ja, dan moet ik algemene liedjes schrijven die voor iedereen toepasbaar zijn’, terwijl ik het juist ook belangrijk vind om mij kwetsbaar op te stellen en mijn persoonlijke liedjes te laten horen. Wat dat betreft is muziek ook zeker een uitlaatklep voor me.

Ik heb bijvoorbeeld een keer een liedje geschreven toen ik het hartstikke druk had met school en muziek. Het werd me toen allemaal even te veel en dit heb ik toen in een lied van me afgeschreven. Dat luchtte heel erg op.

‘Ik vind het belangrijk om mij kwetsbaar op te stellen en ook mijn persoonlijke liedjes te laten horen’

Gelukkig zien de meeste mensen mij vooral als een enthousiast iemand, die altijd vrolijk is. Ik geniet ook echt van alle dingen die ik doe. Dat vind ik ook heel belangrijk. Want de weg naar een doel toe, is even leuk als (of misschien zelfs nog wel leuker dan) het eindstation zelf!

Alles wat er op m’n pad komt, grijp ik dan ook met beide handen aan. Een voorbeeld van zo’n super toffe ervaring is toen ik bij radio-dj Kevin van Arnhem in de uitzending mijn nummer mocht spelen. Dan leer je hoe je jezelf presenteert op de radio en hoe het daar allemaal werkt. Want ook de radio is weer een heel andere tak van sport.

Voor nu ga ik mij bezighouden met het uitbrengen van een album. Dit zal volgend jaar gaan gebeuren. Het album zal een eerste kennismaking met mij zijn: een vrolijk album, gemaakt met veel van mijn enthousiasme en om mensen goed te laten voelen. Want muziek is fantastisch.”

Terug naar boven