De week van… zanger Roemillo Baumgard

door Roemillo Baumgard17 juli 2017

In #DeWeekVan volgen we iemand van Talent Centraal. Wat moet hij of zij doen om hun talent ten volste te benutten? Deze aflevering draait helemaal rond Roemillo Baumgard, die als zanger aan de weg aan het timmeren is.

Hoi allemaal! Mijn naam is Roemillo Baumgard. Ik ben achttien jaar oud en ben geboren en getogen in Den Haag. Ik zit nu op het ID college in Leidschendam en volg daar de opleiding Medewerker Evenementenorganisatie. Ik heb gekozen voor die opleiding omdat ik de vaardigheden die ik leer bij mijn opleiding in mijn muzikale carrière kwijt kan.  

Want ja, ik ben oorspronkelijk een zanger! Op mijn elfde nam ik mijn eerste zanglessen en sindsdien heb ik al zeker vijf docenten gehad. Dagelijks train ik mijn stem. Soms is het wat lastig om alles (school, muziek, werk, sociaal leven) in mijn leven te combineren en daarom heb ik mij aangemeld voor Talent Centraal.

Dinsdag –  Ik zit ongeveer vier keer in de maand op dinsdag in de studio met mijn zangcoach Mischulaikah Grunë. Zij helpt mij met het zingen in de studio. Voordat ik begin met zingen warm ik mijn stem altijd op en doe ik ‘liprolls’. Dan ga ik van lage noten naar hele hoge noten, net een sirene. Het opwarmen van m’n stem is trouwens ook belangrijk, want zo voorkom ik blessures voor en na het zingen.

Zingen is voor mij net als een verhaal vertellen. Mischulaikah leert mij tijdens de lessen om alles zin voor zin te zingen. Zo kan ik het verhaal goed overbrengen op mijn publiek.

Woensdag – Op maandag, woensdag en vrijdag ben ik een zingende vakkenvuller bij de Action 🎤. Ik kom uit een groot gezin met dertien kinderen. Ik moet dan ook keihard werken voor mijn eigen centjes, net als mijn ouders en oudste broeders en zusters. Met mijn baan betaal ik mijn eigen zanglessen en alles wat een achttienjarige jongen verplicht is om te betalen. Zo leer ik gelijk om voor mijzelf te zorgen.

Donderdag – Twee weken geleden trad ik op bij het Live Art Festival bij het Soestdijkse paleis. Even een kleine #ThrowbackThursday 🔙 😉

Vrijdag – Een lekker rustdagje met mijn broertje, zusjes en een goede vriendin op het strand 🏖📸🌅

Zaterdag – Iedere zaterdag krijg ik een workshop van Karin Bloemen en Setske Mostaert, die een aantal talenten en mij klaarstomen voor een optreden op de Uitmarkt in Amsterdam. Karin is een schat van een vrouw! Ze is een grote inspiratiebron. Ze steunt mij superveel in alles wat ik doe daar ben ik haar heel dankbaar voor!!

Datzelfde geldt voor Setske Mostaert. Ze is ook nog een van de beste zangdocenten, omdat zij een eigen techniek heeft uitgevonden, die mij ver heeft gebracht op het gebied van zang.

Zondag – Iedere zondag volg ik workshops songwriting in een muziekcentrum bij mij in de buurt. Ik werk gelukkig met een gezellig groepje samen, waar we al onze emoties kwijt kunnen 🙏.

Maandag – Vandaag heb ik lekker pasta pesto gekookt voor iedereen. Ik ben thuis de pastaman! Rijst heb ik wel eens geprobeerd te koken, maar die is dan vaak hard en papperig. Ik houd het dus maar bij pasta, haha! 🍝

Zo, dat was mijn week dan! Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te volgen. Een van mijn doelen is om dit jaar met mijn team een te gekke show neer te zetten tijdens de Uitmarkt. Zie ik jullie daar? ✌️

Ook kunnen jullie verwachten dat je qua muziek snel iets van mij gaat horen! Stay tuned dus. En volg me anders gewoon op Facebook, Instagram of Twitter.

Groetjes,

Roemillo.

Terug naar boven