De week van… Noor de Baat

door Noor de Baat16 november 2017

In #DeWeekVan volgen we iemand van Talent Centraal. Wat moet hij of zij doen om zijn of haar talent ten volste te benutten? Deze aflevering draait helemaal om hockeyster Noor de Baat.

Hi allemaal! Ik ben Noor de Baat, zeventien jaar en ik woon thuis bij mijn ouders in Broek en Waterland, een klein dorpje boven Amsterdam. Vanaf mijn speel speel ik al op hockey. Sinds dit seizoen zit ik bij Amsterdam Dames 1 en speel ik bij Nederlands A (onder 18). Daarnaast doe ik ook nog aan school, momenteel zit ik in 6 vwo.

De komende drie weken heb ik het rustiger met hockey, waardoor ik juist wat meer tijd heb voor school en leuke dingen te doen met vrienden en familie. Hieronder vertel en laat ik zien wat ik de afgelopen week allemaal heb gedaan. Veel plezier met lezen!

Donderdag – Deze week had ik vanaf maandag een toetsweek. Vandaag moest ik twee lastige toetsen maken: natuurkunde en Engels. ‘s Ochtends maar even koffie gedronken met pap als ontbijt en de laatste dingetjes doorgenomen. Uiteindelijk niet een helemaal lekker gevoel overgehouden. Lastige onderwerpen en door de hockey miste ik helaas veel lessen.

Vrijdag – Vandaag de laatste toets en daarna gezellig met vriendinnen gechilled. ‘s Avonds vierden we nog de verjaardag van een vriendin, wat erg gezellig was!! Ik moet dit soort verjaardagen tijdens het hockeyseizoen vaak overslaan, dus extra leuk dat ik er nu wel bij kon zijn.

Zaterdag – Tijd voor ontspanning na een zware leerweek: de hele dag een beetje niks gedaan en ‘s avonds programma’s terug gekeken en genetflixt, alles wat ik de afgelopen twee weken niet kon kijken door de toetsweek. Op dit moment kijk ik Riverdale!

Zondag – Normaal speel ik zondag een wedstrijd, maar dit jaar zijn we al vroeg klaar met het eerste competitiedeel en zijn we nog niet begonnen met zaalhockey. Dan maar op zondag de sportschool in en wat soortgelijke hockey bewegingen maken. Tijdens het hockeyseizoen ga ik ongeveer één keer in de week naar de sportschool, vooral voor kracht- en stabiliteitsoefeningen. Nu het even wat rustiger is kom ik hier ongeveer twee á drie keer in de week.

Maandag – Tijdens de drukke tijd met school en hockey is het er niet meer van gekomen om langs mijn opa te gaan. Dus na school even twee uurtjes langs geweest en weer bijgekletst! Vaak komt hij ook bij ons eten of gaan we naar hem toe. Omdat hij alleen is, vindt hij het gezellig als ik of mijn broer langskomen om onze verhalen te vertellen.

Dinsdag – Na een week helemaal geen hockeyveld gezien te hebben, mocht ik weer het veld op. Deze maand november hebben we namelijk wel nog twee trainingen met Nederlands A. Met, hopelijk (als ik geselecteerd word), 2 en 3 december een stage op de planning. Één keer per jaar hebben we altijd maximale testen, dus totdat je niet meer kunt, en deze hadden we vandaag. Deze testen lijken op conditietesten, alleen gaan wij met de maximale test altijd door tot we niet meer kunnen. Tussen de twee trainingen door een broodje gegeten, gerelaxed en weer bijgekletst met de andere meiden.

Woensdag – Na een normale schooldag had ik ‘s middags rijles. Theorie is al in de pocket en het afrijden komt er ook bijna aan!

Terug naar boven