De week van… Jasper van Suchtelen

door Jasper van Suchtelen van de Haare14 augustus 2017

In #DeWeekVan volgen we iemand van Talent Centraal. Wat moet hij of zij doen om hun talent ten volste te benutten? Deze aflevering draait helemaal om wakeboarder Jasper van Suchtelen van de Haare. Hij bereidt zich voor op de NK en EK die binnenkort op het programma staan!

Hoi, mijn naam is Jasper. Ik ben zeventien jaar oud, kom uit Veendam en zit in het Nederlands team wakeboarden. Op mijn tiende kreeg ik 10 waterskilessen bij de waterskibaan zodat ik mijn niet hoefde te vervelen tijdens de zomervakantie. Kort daarna wou ik graag een wakeboard proberen, ik was meteen verkocht. Nu zeven jaar later is mijn grootste ambitie om wereldkampioen te worden.’

In mijn week van neem ik jullie mee in mijn voorbereidingen voor het Nederlands kampioenschap en het Europees kampioenschap. En natuurlijk wat ik nog meer doe naast wakeboarden.

Maandag

Ik begon mijn week erg leuk! Namelijk met het trainen van de toppers op deze foto. Ook zij doen mee met het Nederlands kampioenschap. Nu ben ik gevraagd om ze daar voor klaar te maken . Ik help ze met het beoefenen van nieuwe tricks en help ze met een mooie run (een run is een rondje met de je beste tricks).

Dinsdag

Om al mijn reizen te betalen heb ik natuurlijk ook werk. Gelukkig kan ik dit werk doen op mijn lievelingsplek, de waterskibaan! Hierbij bestuur ik de baan en geef ik iedereen instructies.

Woensdag

Ik heb het al eerder gehad over een run. Daarbij laat je je beste trick op obstakels en op het water zien. Ik heb er voor gekozen om obstakels en inverts (de tricks op het water) niet op dezelfde dag te trainen. Omdat ik denk dat je het beter is om één bepaald iets te focussen. Op de woensdag heb ik me gefocust op de obstakels.

Donderdag

Niet alle waterskibanen zijn hetzelfde! Dus moet ik natuurlijk ook oefenen op andere waterskibanen. Dit jaar is het Nederlands kampioenschap in Enschede. Dus ben ik naar de waterskibaan in Enschede gegaan om daar te trainen. De training ging echt supergoed en ik ga met steeds meer vertrouwen naar het Nederlands Kampioenschap!

Vrijdag

Mijn dag begint zo vaak mogelijk met fruit. Fruit is niet alleen gezond maar ook nog eens mijn lievelingseten. Na dat ik heb ontbeten begin ik met mijn thuisopleiding. Ik zit niet meer op school om mij volledig te focussen op mijn sport. Maar ik ben dus nog wel bezig met een thuisopleiding. De rest van de dag heb ik rust gehad zodat ik er in het weekend weer vol voor kan gaan!

Zaterdag & zondag

In het weekend heb ik natuurlijk het meeste tijd om te trainen. Ik heb besloten om dan mijn inverts (de tricks op het water) te trainen. Mijn inverts zijn zeker nog iets waar ik aan kan werken, vandaar dat ik dit dan ook twee dagen achter elkaar doe.

Terug naar boven