De week van… Hawijch Elders

door Hawijch Elders24 oktober 2017

In #DeWeekVan volgen we iemand van Talent Centraal. Wat moet hij of zij doen om zijn of haar talent ten volste te benutten? Deze aflevering draait helemaal om violiste Hawijch Elders.

Hoi!

Mijn naam is Hawijch Elders en ik speel al vanaf mijn zesde viool. Sinds vorig jaar studeer ik aan het Conservatorium van Amsterdam. Hier heb ik doordeweeks theorielessen en repetities én natuurlijk mijn vioolles. Afgelopen week was heel bijzonder, ik mocht namelijk een concert in Madeira geven, met orkest! Hoe dat ging, laat ik je in mijn week zien.

Donderdag – Vandaag speelden we de eerst repetitie met het “Orquestra Classicá de Madeira”. Best spannend, omdat het de eerste keer was dat ik het Vioolconcert van Sibelius met orkest speelde. Maar het ging heel goed en ontzettend bijzonder om het hele orkest om me heen te horen spelen, zo mooi!

Er werd ook een video opgenomen: klik hier om deze te bekijken.

Vrijdag – In de ochtend repeteerde ik weer voor het concert. ’s Middags had ik tijd om na het studeren een beetje door de stad te wandelen. Het hotel waar ik in sliep had ook zwembaden, dus daar moest ik natuurlijk ook even gebruik van maken!

Zaterdag – D-Day! Het concert ging heel goed. Ik ben een geweldige ervaring rijker! Door de warmte in de zaal liet ik bijna mijn strijkstok vallen bij de toegift. #Oeps!

Zondag – Op de terugreis naar Nederland gebeurde er iets leuks, toen ik namelijk in Lissabon op het vliegveld liep tijdens mijn overstap, kwam er een vrouw naar me toe. Ze vroeg of ik toevallig de vorige avond een concert op Madeira had gegeven. En dat was inderdaad zo! 🙂

Maandag – Terug in Amsterdam! Hier een foto van een studeerkamer in het conservatorium, waar ik gemiddeld 5 uur per dag studeer. Er is veel muziek die ik moet studeren voor komende concerten en lessen, dus ik heb vandaag veel te doen! Omdat ik het Vioolconcert van Sibelius over twee weken met het orkest van het Conservatorium mag spelen, ben ik ook hier nog mee bezig. Aanstaande vrijdag is de repetitie en het concert is op 3 november!

Dinsdag – Op dinsdag heb ik altijd vioolles. Het is altijd heel inspirerend en leerzaam! Vandaag werkten we onder andere aan de Vier Jaargetijden van Vivaldi, omdat ik dat over twee weken tijdens een concert speel.

Terug naar boven
Terug naar boven
Terug naar boven