De week van… Esther Deden

door Esther Deden19 december 2017

In #DeWeekVan volgen we iemand van Talent Centraal. Wat moet hij of zij doen om zijn of haar talent ten volste te benutten? Deze aflevering draait helemaal om handboogschutter Esther Deden.

Hoi, ik ben Esther! Ik neem jullie graag mee in een samenvatting van mijn week. Mijn situatie is iets anders van de gemiddelde talenten bij Talent Centraal. Zo heb ik afgelopen jaar mijn hbo-diploma gehaald en ben ik na vier jaar op Papendal terug naar huis verhuisd. Dit was een lastige keuze, maar uiteindelijk wel de beste keuze voor mijn persoonlijke ontwikkeling op sportief en maatschappelijk gebied…

Zondag – Vandaag heb ik de laatste regiowedstrijd van het seizoen geschoten. Ik loop al een tijdje met wat mentale aspecten van het schieten te vechten, prestatie doelen die ik mezelf opleg werkten een tijdje averechts, waardoor ik “te graag” wilde presteren en ik uiteindelijk niet meer durfde te schieten. Gelukkig gaat het per wedstrijd beter en krijg ik steeds meer vertrouwen in mezelf tijdens de wedstrijden.

Maandag – Ik mag vandaag weer een dagje werken! Ik heb na het afronden van mijn studie gekozen om even de tijd te nemen om uit te zoeken welke richting ik echt op wil. Daarnaast wil ik natuurlijk ook mijn sportambities verder waarmaken, maar dan moet er toch geld binnenkomen. Werken bij Subway geeft naast een extra zakcentje ook extra ritme en routine, wat me weer helpt in mijn trainingen.

Dinsdag – Zelfs met sneeuw en ijs gaan we toch naar de training! Naast mijn individuele trainingen in de ochtend, waar ik veel focus op techniek en schietconditie kan leggen, vind ik het fijn om twee keer per week op de clubavonden te trainen. Het duurt dan vaak wel wat langer, omdat er meer mensen en verschillende niveaus rondlopen, maar van deze trainingen krijg ik ook veel energie. Juist omdat het trainen op deze avonden gezelliger is en ik ook mensen kan helpen van tijd tot tijd zijn deze trainingen even waardevol voor mij als mijn individuele trainingen.

Woensdag – De sneeuw is alweer aan het smelten, maar toch nog even snel naar buiten om een paar foto’s te maken en te genieten van het weer voor ik ga werken. Ik vind vooral erg leuk om foto’s te maken van mooie natuur die ik tegenkom als ik aan het sporten ben of van culturele stukjes van steden die ik bezoek voor wedstrijden.

Donderdag – Op de dinsdag en de donderdag start ik mijn dag vaak met een rondje bij de sportschool. Als het nog lekker rustig is en ik alle vrijheid heb om mijn schema te doen, sport ik altijd het lekkerst. Hier doe ik een “clean”, deze oefening is naast krachtopbouw voor de rug, romp en benen ook hardslag verhogend, en daarom neemt hij meteen ook een stukje conditie mee. Mijn clean is nog niet perfect, maar stapje voor stapje gaat het steeds beter!

Vrijdag – Soms zijn deze ochtendtrainingen precies wat ik nodig heb om helemaal tot mezelf te komen. Vaak ga ik voor het werk tussen 8 en 10 vast trainen en dan kan ik in alle rust en concentratie aan mijn techniek werken. Deze foto geeft weer wat ik ongeveer zie voordat ik aan een schot begin.

Zaterdag – Na een beetje uitgeslapen te hebben mijn favoriete ontbijtje naar binnenwerken: yoghurt met noten, rood fruit en een stukje 99% chocolade. Vandaag ben ik lekker een dagje “vrij”. ’s Ochtends doe ik wat klusjes thuis en een rustige schiettraining, ’s middags ga ik naar de StarWars marathon in onze bioscoop, ontspanning is nu eenmaal ook belangrijk voor goede sportprestaties 😀

Ik hoop dat jullie mijn week interessant vonden! Hierna kunnen jullie mij volgen op Instagram via @estherdeden, waar ik wekelijks post en stories bijhoud over mijn dagelijkse activiteiten richting het behalen van mijn sportambities!

Terug naar boven