De week van… Davy Heijsteeg

door Davy Heijsteeg17 oktober 2017

In #DeWeekVan volgen we iemand van Talent Centraal. Wat moet hij of zij doen om zijn of haar talent ten volste te benutten? Deze aflevering draait helemaal om triatleet Davy Heijsteeg.

Hoi, ik ben Davy Heijsteeg, 18 jaar oud en ik woon in Aalsmeer. Ik ben al vanaf mijn achtste triatleet: zwemmer, fietser en hardloper. Drie sporten in één vergt aardig wat trainingsuren. Ik ben zeven dagen in de week bezig met mijn sport. Daarnaast studeer ik ook nog aan de Academie Lichamelijke Opvoeding van de Hogeschool van Amsterdam.

Deze week laat ik jullie een kijkje nemen in de laatste paar dagen van een intensief wedstrijdseizoen en de start van mijn rustperiode.

Vrijdag –  Op vrijdag staat voor mij de Licentie Athletics Skills Model trainer centraal die ik vanuit school mag halen. Met deze licentie kan ik als trainer, docent maar ook als atleet op een andere manier kijken naar een beweging.

Na een leerzame cursusdag lig ik ‘s avonds in het zwembad van ZSC Oceanus in Aalsmeer voor een zwemtraining van anderhalf uur.

Zaterdag –  Zondag heb ik een wedstrijd dus gun ik mijn lichaam op deze dag rust en goed eten en drinken. Daarnaast besteed ik de zaterdag tijd aan mijn hobby/werk, namelijk het bedrukken van kleding voor bedrijven en organisaties. Als afsluiting van de dag ben ik samen met mijn broertje en ouders op visite geweest bij mijn oma, omdat mijn oom uit Zweden een aantal dagen in Nederland zal zijn.

Zondag – En dan is het zover, na zeven maanden loopt het triathlonseizoen op z’n einde. Vandaag race ik alweer de laatste wedstrijd: het Nederlands kampioenschap Run Bike Run in Spijkenisse. Ik kwam uiteindelijk als zevende over de finish. Het was een zware race, maar dat was ook wel te verwachten nadat ik vorige week de winst pakte bij de Olympische Afstand tijdens de Bosbaan Triathlon.

Op deze manier heb ik mijn seizoen met een topklassering af kunnen sluiten. Toen we eenmaal weer thuis waren was het helaas nog niet de beentjes omhoog en rusten, maar stevig werken! Eerst de witte fiets schrobben, want op wit is het nogal goed te zien dat iets vies is en na het schoonmaken moest ik nog mijn wekelijkse folderwijk lopen. Maar eenmaal klaar kon ik heerlijk genieten van de rust en ontspanning.

Maandag – De maandag staat voor mij tot de zomer van 2018 in het teken van stage lopen op de basisschool. Ik vind het hartstikke leuk om les te mogen geven aan kinderen van groep drie tot en met groep acht. Vooral groep drie blijft toch wel het leukste. Ondanks dat het moeilijk is om je af en toe te verplaatsen naar hun niveau, blijft hun enthousiasme en hun levensverhalen ervoor zorgen dat je als docent bij voorbaat al met een grote lach voor de klas kan staan.

Na een intensieve stage dag stond er nog een lichte krachttraining op het programma bij Fitness Aalsmeer, vooral om de spieren goed te rekken en te strekken van de dag daarvoor.

Dinsdag – Op dinsdag ga ik altijd van 08.30 tot 17.50 naar school. Best een lange dag, maar gelukkig wordt praktijk en theorie goed afgewisseld en vliegt de dag zo voorbij. Gelijk na school had ik de laatste hardlooptraining van het seizoen. Na een rustige warming-up en een aantal versnellingen kon ik met een goed gevoel mijn rustperiode in kan gaan.

Woensdag – Poeh, de woensdag is voor mij als triatleet toch een zwaar dagje. Een normale actieve ALO schooldag is vandaag gevuld met in totaal 2,5 uur turnen. Met mijn lengte van twee meter en redelijk stijve spieren en pezen is dat best een opgave. Maar zoals gewoonlijk vliegt de tijd als je plezier hebt, dus de dag was zo voorbij…

Donderdag – Na het twee weken geheim te moeten houden, kon ik vandaag mijn broertjes verjaardagscadeau bekendmaken: ik neem hem mee naar Walibi Fright Nights. Super gaaf! Al overtrof de PlayStation 4 van mijn ouders mijn cadeau wel een beetje…

Na een normale schooldag was het in de middag tijd voor een goed stuk taart en een echt kopje Earl Grey thee. Na snel wat huiswerk te hebben gemaakt gingen we samen met opa, oma en oma gezellig uiteten in Amstelveen, goed eten in zo’n rustperiode is natuurlijk wel een noodzaak ;p.

Vrijdag – Na de licentiecursus staat vanmiddag een workshop van Talent Centraal gepland waarbij imago en carrière samen worden gevoegd. Dit moet natuurlijk een super interessante en vooral leerzame middag worden. Ik kijk er in ieder geval naar uit!

Zo dat was het, ik hoop dat ik jullie een mooi kijkje heb kunnen geven van mijn laatste dagen van het triathlonseizoen.

Wil je nog meer van mij zien, of mij blijven volgen tijdens mijn triatloncarriere? Volg mij dan op Facebook, Instagram of Twitter en blijf altijd op de hoogte van mijn laatste activiteiten.

Ik ga nu mijn twee weken rustperiode in, en ga mij daarna voorbereiden op het seizoen van 2018, met als hoofddoel het WK junioren in Gold Coast, Australië!

Terug naar boven