De week van… Daileni Asencio

door Daileni Asencio23 juni 2017

In #DeWeekVan volgen we iemand van Talent Centraal. Wat moet hij of zij doen om hun talent ten volste te benutten? Deze week neemt Daileni Asencio ons mee in haar drukke muzikale rapleven!

Hoi, mijn naam is Daileni Asencio, ik kom uit Rotterdam en ben rapper. Door mijn Latijns-Amerikaanse roots kwam ik al op jonge leeftijd in aanraking met ritmes en zangpartijen. Ik heb me laten inspireren door jaren ’90 hip-hop en R&B, computerspellen, orkestrale (film)muziek, pop, elektronische dansmuziek en ‘offbeat ritme patronen’ (verschuivende instrumenten).

In 2010 kwam ik terecht op de Muzikant/Producer opleiding aan het Albeda College, waar ik heb geleerd om een heleboel verschillende instrumenten te bespelen. Ik ben in 2014 afgestudeerd.

De laatste tijd is m’n carrière snel gegaan. Ik heb onder andere twee EP’s uitgebracht, opgetreden rond Europa en op tv geweest bij de De Wereld Draait Door

Ik vind het leuk dat ik jullie nu een week uit mijn leven kan laten zien, hopelijk vinden jullie het leuk om het te zien en misschien leren jullie er iets van.

Dinsdag – Eén van de leukste theaters van Rotterdam gaf een feestje en ik was uitgenodigd! Gelukkig niet als DJ, hahaha. Al moet ik zeggen, dat dit naar meer smaakt…

Woensdag – Te horen gekregen dat mijn nieuwste track Never Omlaag (zie hierboven) via radio FunX is gepromoot. Super tof! Verder was ik de rest van de dag M.I.A. (missing in action..)

Donderdag – De dag van de eerste masterclass over geld van Talent Centraal in Amsterdam. Ik was de weg kwijt, maar vond ondertussen wel een toffe spot om even deze foto voor Instagram te maken.

Vrijdag – Een deel van de week werkte ik onder andere als floormanager en stage coördinator bij één van de meest diverse theaters uit Rotterdam. Hier ben ik samen met onze Leisure Management stagiaire aan het brainstormen over haar eindpresentatie.

Vrijdagavond ging ik stappen in Amsterdam, waarom ook niet?!

Zaterdag – Ik kon wel wat slaap gebruiken, ’s ochtends dus even uitslapen!

‘s Middags wakker en door het uitgaan; zoveel toffe beats gehoord. Dus direct ook inspiratie om nieuwe tracks te maken.

Wanneer ik muziek aan het maken ben moet ik om de paar uur, m’n oren laten rusten. Op zo’n moment ga ik soms wandelen, fietsen of een rondje rijden; ook om inspiratie te vinden. Ik ga dan op zoek naar een moment of gebeurtenis wat mij raakt. Dat kan een negatieve maar ook zeker een positieve ervaring zijn. Deze foto, die ik heb gemaakt is daar een mooi voorbeeld van.

Zondag – Mijn favoriete plek. Ik slaap zelfs het liefst op de bank, omdat ik dichtbij mijn opname ‘studio’tje’ wil zijn. Hier eet ik, oefen ik, luister ik naar nieuwe releases van andere artiesten, maak ik beats, schrijf ik songs en doe ik dansjes.

Dit was ‘m dan! Hoop dat jullie het leuk vonden om eens te zien hoe ik leef. 

Wil je nog meer weten over wat ik allemaal doe? Volg me dan op m’n Insta: @dluzion

Daileni.

Terug naar boven