De week van… badmintonster Imke van der Aar

door Imke van der Aar01 augustus 2017

In #DeWeekVan volgen we iemand van Talent Centraal. Wat moet hij of zij doen om hun talent ten volste te benutten? Deze aflevering draait helemaal om Imke van der Aar, die met de nationale badmintonselectie wedstrijden speelde in Canada en Amerika.

Hallo, ik ben Imke van der Aar en ik doe aan badminton! 🏸 Oorspronkelijk kom ik uit Zandvoort, waar ik in februari 1998 geboren ben. Tegenwoordig woon ik in Arnhem, want mijn trainingen zijn dagelijks op Papendal.

Ik neem jullie een week mee tijdens een badmintontrip in Canada en Amerika. We speelden daar onder andere de Calgary Open en de US Open. Deze toernooien speel ik om punten te halen voor de Wereldranglijst. Aan het begin van de trip stond ik op plek 84. Ik kan alvast verklappen dat ik na de wedstrijden iets hoger stond, let maar op!

Maandag – Hallo vanuit Calgary! We zijn hier nu ongeveer een half weekje met het team en zijn inmiddels over de jetlag heen! Vandaag een goede krachttraining in de gym gehad met Gayle Mahulette/Cheryl Seinen! 🙅

Dinsdag – Mijn spelerskaart ligt er klaar voor!

Als topsporter moet ik goed op mijn voeding letten. Dit ware kunstwerkje at ik deze avond in het hotel. Een gezonde pasta met garnalen (die zijn hier een klein beetje verstopt…) 🍤

Woensdag – Matchday! Er stonden twee hele zware potten op het programma. Moest namelijk in de mix tegen Korea die 13e op de World Ranking staan en in de dubbel tegen Rusland die 22e op de World Ranking staan. Uiteindelijk allebei de wedstrijden verloren, maar wel in allebei de wedstrijden een set weten te winnen! (Sorry voor de slechte beeldkwaliteit 😬)

Natuurlijk ben ik dagelijks keihard aan het werk om mijzelf te verbeteren als badmintonster, maar soms is ontspanning net zo belangrijk. Hier spelen we even een potje pool en ben ik een keer niet bezig met mijn sport… Na de wedstrijden en nabespreking even flink lopen balen, maar in de avond toch nog even mijn ontspanning gepakt met een potje pool. 😇

Donderdag – #ThrowbackThursday 🔙 naar het landskampioenschap met VELO in maart. Voor mij betekende dit kampioenschap veel,dit was mijn laatste wedstrijd voor VELO in de competitie. Ik was super bllij dat ik mijn laatste wedstrijd kon afsluiten met een medaille om m’n nek! Aankomend seizoen zal ik uitkomen voor de Franse club Fos Sur Mer.

Vrijdag – De laatste training in Calgary zit erop!! ✌️

Zaterdag – Off to Los Angelos! Hier doe ik mee aan de US Open, maar eerst even een paar uur in het vliegtuig doorbrengen… 🛫

En toen we aankwamen werden we getrakteerd op een prachtig plaatje van een Los Angelos in het donker. Beautiful! 😍

Zondag – Ik sluit af vanuit de main hall waar we vandaag onze eerste training voor de US Open hadden. Scheelt dat Gayle mee is en ze goed kan masseren! Nu ben ik helemaal klaar om te shinen! 😎

Zo, nu heb je eens gezien hoe een week uit mijn leven eruit ziet! Hopelijk vond je het leuk, ik in ieder geval wel! En ben je nu benieuwd op welke plek op de wereldranglijst ik sta: 68!

Bedankt voor het volgen van mij week en check ook mijn eigen social media als je op de hoogte wilt blijven!

Instagram: https://www.instagram.com/imkevanderaar/

Facebook: https://www.facebook.com/Imke-van-der-Aar-676036155883385/

Twitter: https://twitter.com/imkevanderaar?lang=en

Groetjes Imke! 🙋

Terug naar boven