De week van… atlete Beau Winnubst

door Beau Winnubst29 augustus 2017

In #DeWeekVan volgen we iemand van Talent Centraal. Wat moet hij of zij doen om hun talent ten volste te benutten? Deze aflevering draait helemaal om atlete Beau Winnubst. Ze is na een korte vakantie net weer begonnen met trainen en laat zien hoe een week uit haar leven eruit ziet!

Hoi allemaal! Mijn naam is Beau Winnubst (rechts op de foto hieronder), ik kom uit Hoofddorp, train in Amsterdam, ben 18 jaar en doe aan atletiek. Op dit moment concentreer ik me vooral op de 60 meter, 100 meter, 200 meter en het verspringen. Naast mijn sport ben ik bezig met de opleiding commerciële economie – sportmarketing op de Johan Cruijff Academie in Amsterdam.

Voor mij zit het seizoen er net een beetje op, ik ben zelfs al even op vakantie geweest om weer helemaal op te laden. En nu is het tijd om weer aan de slag te gaan, om hard te werken voor het binnenseizoen. En ook werk ik samen met mijn team toe naar de Nederlandse Kampioenschappen voor teams die in september gepland staan.

Samen met mijn trainer heb ik besloten dat het mijn doel wordt om te wisselen van afzetbeen met het verspringen. Door deze wissel wordt mijn doel over de 6 meter te springen en de limiet te halen voor het WK junioren in Tampere (Finland).
En nu kunnen jullie eens zien hoe een weekje uit mijn leven eruit ziet. Veel plezier!

Terug naar boven

Maandag

De eerste training na de vakantie is altijd even bikkelen. Leuk! Op het programma voor vandaag stonden tempo’s en kracht!
De tempo’s bestonden vandaag uit 5x300m met korte pauze zodat je flink verzuurd en gesloopt bent voor de krachttraining en deze dus extra zwaar is.

Dinsdag

De zwaarste trainingsdag van de week met het lopen van horden, tempo’s en het doen van enkele springvormen. Na zo’n training ben ik echt kotsmisselijk. Maar de training geeft tegelijkertijd ook een voldaan en blij gevoel!

Woensdag

Ik volg de opleiding commerciële economie – sportmarketing op de Johan Cruijff Academie in Amsterdam. De Johan Cruijff scholen staan bekend om hun topsportregelingen. Ik zit dan ook met alleen maar topsporters in de klas, waardoor ik alle ruimte krijg voor mijn topsportcarrière in combinatie met een opleiding. Dit betekent dat ik af en toe een opdracht niet of later maak of dat ik een tentamen kan maken wanneer het binnen mijn schema wat rustiger is.

Donderdag

Dit vind ik de leukste training van de week: springen! En dit keer extra leuk, want ik heb onlangs besloten om te veranderen van afzetbeen. In plaats van met rechts zet ik nu met links af… Het is nog even wennen, maar het voelt goed. Over twee weken, bij het NK teams voor junioren, is de eerste wedstrijd dat ik mijn nieuwe afzetbeen gebruik!

Vrijdag

Spannende dag vandaag, want ik mocht afrijden voor mijn rijbewijs. In één keer geslaagd gelukkig, zonder fouten. Yes!! 🚗

Zaterdag

Ook ontspanning hoort erbij! Dit weekend heb ik voor het eerst sinds april geen wedstrijd. In plaats daarvan ging ik met vrienden naar een leuk festival bij mij in de buurt.

Zondag

Ik gebruik de zondag voor een terugblik op het mooie seizoen dat ik tot dusver had! De afstanden zijn er weliswaar nog niet uitgekomen zoals ik hoopte, maar in het voorprogramma van de FBK Games staan was toch wel erg vet, aangezien de wedstrijd onderdeel uitmaakt van de IAAF World Challenge.

Terug naar boven