De week van… alpineskiester Floor van Ameyde

door Floor van Ameyde03 juli 2017

In #DeWeekVan volgen we iemand van Talent Centraal. Wat moet hij of zij doen om hun talent ten volste te benutten? Deze week neemt Floor van Ameyde ons mee in haar leven als alpineskiester. Ook in de zomer werkte ze hard door!

“Hoi allemaal! Ik ben Floor van Ameyde, 20 jaar en heb een hele grote passie voor alpine skiën. Sinds mijn zevende ben ik verknocht aan deze sport en komend seizoen zal ik zo’n veertig weken in het buitenland zijn voor mijn trainingen en wedstrijden. Als ik thuis ben woon ik in Oegstgeest bij mijn ouders.

Tussendoor studeer ik ook nog aan de Johan Cruyff Academy in Amsterdam, run ik mijn eigen stichting en ben ik ambassadrice van een goed doel. De komende tijd bereid ik mij voor op mijn trainingsstage in Chili in augustus, waar ik vijf weken op grote hoogte zal verblijven met een intensief skiprogramma. Wat ik allemaal doe in een ‘normale’ week lees je hier…. Have fun!

Donderdag – presentatie voor opdrachtgever WEURO 2017

Voor mijn studie aan de Johan Cruyff Academy heb ik dit blok gewerkt aan een internationaal marketingplan voor het EK vrouwenvoetbal (WEURO). Mijn projectgroep had het beste plan gepresenteerd en daarom mochten wij met 3 andere groepjes van de opleiding Commerciële Economie Sportmarketing onze presentaties houden voor de opdrachtgever. In Zeist, op de KNVB Campus, wist ik hier samen met mijn groep te winnen! We hebben twee kaartjes gekregen voor een wedstrijd naar keuze.

Vrijdag & zaterdag – Sporttop Talent Walk

Twee super inspirerende dagen waarin ik veel kennis en ervaringen heb opgedaan bij medetalenten, mentoren en oud-topsporters van Talent Centraal. Een intensief programma met veel gezelligheid, maar bovenal een heleboel nuttige informatie! Genoeg om de komende tijd weer mee aan de slag te gaan…

Zondag – een heerlijke rustdag met een bezoekje aan mijn nichtjes

Op een vrije dag vind ik het altijd super leuk om even mijn kleine nichtjes te bezoeken. Als ik hen zie word ik helemaal vrolijk en kan ik ontspannen. Natuurlijk is er dan ook tijd voor een gekke foto en een lekker dropje!

Maandag – eerste rit op mijn nieuwe fiets, ik ben verliefd!

Dankzij de super service van Balk Rijwielen heb ik een mooie nieuwe fiets van Liv Giant. Vandaag was mijn eerste lange rit op deze fiets en wat gaat-ie lekker! Hier ga ik zeker nog vele uren op maken. De ondergaande zon zorgde voor prachtige plaatjes… ;). Een mooie avondrit van twee uur met daarna stretch oefeningen was een heerlijke afsluiting van de dag.

Dinsdag – krachttraining

Vandaag stond een pittige krachttraining op het programma. Op dit moment train ik voornamelijk mijn eenbenige kracht, zowel quadriceps als hamstrings. Als opwarmertje core oefeningen, power snatches en een paar deadlifts. Uiteindelijk een super lekkere training gehad! ’s Middags nog een herstelrit op de fiets van 1,5 uur en coördinatie oefeningen, een top trainingsdag.

Woensdag – mmmhh jammie koken!

Als ik tijd heb hou ik ervan om ’s avonds een lekker gerecht klaar te maken. Met een beetje eigen creatie en wat hulp van meneer het internet lukt het altijd wel aardig 😉 Vandaag was het tijd voor een koude salade. Gezond voor mij en voor mijn moeder!

Zo.. dat was het weer! Het was een drukke maar leuke week. Wil je meer van mij blijven zien? Volg mij dan op Facebook of Instagram en blijf op de hoogte! Volgende week is het tijd voor volledige ontspanning, lekker een paar daagjes naar de zon, daar zal ik ook zeker wat mooie kiekjes schieten…. :).  

Groetjes,

Floor

Terug naar boven