Jezelf blijven ontwikkelen

Het is misschien lastig voor te stellen; maar er is meer op de wereld dan sport of een danscarrière. School, hobby’s, vrienden.. Het is belangrijk dat je jezelf ook naast je professionele carrière ontwikkelt. Dat zorgt voor rust en meer plezier! The sky is the limit! Als je een aantal wedstrijden hebt verloren, maar op school lekker bezig bent, voel je je alsnog goed. Andersom kan natuurlijk ook; tijdens een improvisatie even dat slechte proefwerk vergeten.

Denk eens na over de dingen die je volgt of leuk vindt. Hoe kom je erachter waar je andere interesses liggen? Vraag je af waarom je iets doet. Waarom volg je die foodblogger op Instagram of lees je graag geschiedenisboeken? Waarom zou je willen studeren? Wat trekt je zo aan die studie?

Misschien is het een mogelijkheid om in een rustige periode een tijd bij een bedrijf mee te lopen?

Er zijn altijd kansen om jezelf te ontwikkelen, een studie is niet de enige optie. Misschien is het een mogelijkheid om in een rustige periode een tijd bij een bedrijf mee te lopen? Je kunt jezelf ook op andere manieren uitdagen. Denk aan een training hoe om te gaan met videoprogramma’s, het volgen van taal- en (online)cursussen of het lezen van boeken en blogs.

Gebruik je bijzondere eigenschappen ook in het dagelijks leven.

Als talent bezit je bijzondere kwaliteiten die anderen niet op jouw leeftijd hebben. Als je die eigenschappen niet had, was je simpelweg nooit zo goed geworden! Gebruik je bijzondere eigenschappen ook in het dagelijks leven. Zorg dat je ook op andere gebieden het beste uit jezelf haalt.

Terug naar boven